Pancakes που θα γλείφετε .... τα πιάτα σας!!!
Θέλετε να φτιάξετε αξέχαστα pancakes για τα οποία θα σας ρωτούν όλοι την συνταγή;; Τώρα μπορείτε!! Σας έχουμε μια καταπληκτική συνταγή που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας αλλά και τα πιάτα σας. Είναι μια εύκολη συνταγή η οποία στην προετοιμασία της θα χρειαστεί μόλις 12 λεπτά, στο μαγείρεμα 25 λεπτά ενώ ο χρόνος μέχρι να τελειώσουν θα είναι ελάχιστος… Μπορείτε να τις φτιάξετε γλυκές με Merenda και φρούτα ή αλμυρές με κασέρι και γαλοπούλα, μπέικον και σαλάμι αέρος όπως κάναμε και εμείς!!
ΣΥΝΤΑΓΗ
3/4 φλ. γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ή λαδάκι)
1 αυγό
1 φλ. άσπρο αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη (ή και λιγότερη αν θέλετε να τα φάτε σε αλμυρή εκδοχή)
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ή λαδάκι)
1 αυγό
1 φλ. άσπρο αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη (ή και λιγότερη αν θέλετε να τα φάτε σε αλμυρή εκδοχή)
1/2 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το αυγό και το βούτυρο. Αλλού ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγανάκι και ρίχνουμε μια δόση ζύμης. Εγώ βάζω συνήθως 2 κουταλιές σούπας, αλλά εξαρτάται από το μέγεθος του pancakes που θέλετε. Μην το απλώσετε σαν κρέπα λεπτό, θέλει να έχει ένα πάχος.
Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να κάνει από πάνω τρύπες στη ζύμη (λίγο, σε 1-2 λεπτά το πολύ έχει γίνει). Να χαμηλώσετε τη φωτιά σας μετά το 2ο pancake, για να μη σας καίγονται από κάτω.
Το γυρίζουμε από την άλλη και το αφήνουμε για λίγο. Θα δείτε ότι γυρίζει εξαιρετικά εύκολα.
Τα pancakes μας είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με ό,τι θέλετε.
ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ
Η ζύμη πρέπει να γίνει πιο πηχτή από αυτή που κάνουμε τις κρέπες, ένας ελαφρώς πηχτός χυλός. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο γάλα, ανάλογα με το είδος και τη μάρκα αλευριού που χρησιμοποιείτε. Θα το δείτε και την ώρα που ψήνετε τα pancake. Αν σας έχει βγει πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο γάλα, αν είναι νερουλό βάλτε λίγο αλευράκι ακόμα.
Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη διάφορα υλικά και να τα κάνετε αλμυρά τα pancakes. Π.χ. μπορείτε να βάλετε τυρί τριμμένο και μπέικον, μανιτάρια και ό,τι θα βάζατε σε μια ομελέτα. Έτσι μπορούν να αποτελέσουν ολόκληρο γεύμα. Στην Ολλανδία τα τρώνε συνέχεια έτσι (το σιρόπι ταιριάζει ακόμα και στα αλμυρά pancakes). Προσοχή θέλει στα σιρόπια εμπορίου. Βρήκα σιρόπι που γράφει στα συστατικά του ότι είναι μεταλλαγμένο.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στη ζύμη λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή ακόμα και να αντικαταστήσετε το μισό γάλα με χυμό πορτοκαλιού. Τα κάνει μυρωδάτα.
Είναι εύκολο να κάνετε και μερικά σχέδια καθώς τις ψήνετε! Απλώς ρίχνετε τις κουταλιές στα κατάλληλα σημεία και μπορείτε να φτιάξετε λουλούδι, Μίκυ Μάους και ό,τι άλλο σκεφτείτε εκείνη τη στιγμή.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου